ငါးၾကင္းခုတ္သား ...................၃၀ က်ပ္သား
ငရုတ္သီစိမ္းေတာင့္.................၁၀ ေတာင့္
စိမ္းစားငါးပိ...........................ဇြန္း၀က္( ထမင္းစားဇြန္း)
နံနံပင္..................................၅ ပင္
မန္က်ည္းသီးမွည့္အႏွစ္.............၂ဇြန္း
ငါးေတြကိုေဆးၿပီး..ဆား၊ ပာင္းခတ္မွဳန္.၊ နႏြင္းမွဳန္.တို.ႏွင့္အရသာနယ္ထား
ပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္းေတြကို ေရအနည္းငယ္ႏွင့္ေရခမ္းၿပီးႏွဴးေအာင္ၿပဳတ္ပါ။
အအးခံၿပီးညွက္ေနေအာင္ေထာင္းထားပါ။
မန္က်ည္းမွည့္အႏွစ္ရဖို.မန္က်ည္းသီးကိုေရေႏြးစိမ္ထားပါ။
နယ္ထားတဲ့ငါးေတြမွာ ေရကို လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ ၂လုံးစာေလာက္၀ိုက္
ထည့္ၿပီး..ၿပဳတ္ၿပီးေထာင္းထားတဲ့ငရုတ္သီး၊ ငါးပိတို.ထည့္ၿပီးမီးဖိုမွာစတည္
ပါ။
တစ္ပြက္ဆူလွ်င္..ဆား၊ ပာင္းခတ္မွဳန္.၊ မန္က်ည္းသီးအမွည့္တို.ၿဖင့္အရသာ
သြင္းပါ။
မိမိႏွစ္သက္သာအရသာဖက္ကို လိုတိုးပိုေလွ်ာ့ၿပဳၿပင္ပါ။
ေနာက္ဆုံးနံနံပင္ေလးခပ္ၿပီး..သုံးေဆာင္ႏိူင္ပါသည္..။
No comments:
Post a Comment