လာလည္သူအေပါင္း မဂၤလာအေပါင္းနဲ႔ ျပည့္စံု၍ ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ က်န္းမာ၊ ခ်မ္းသာက်ပါေစ မေကြးတိုင္း၊ နတ္ေမာက္ၿမဳိ႕နယ္၊ ေအးျမသာစည္ရြာမွ ႀကဳိဆိုပါတယ္ ခင္ဗ်ာ
http://www.burmeseclassic.mobi/dammaQA.php

Followers

အုန္းမွဳန္.ေရႊၾကည္လုံး

အုန္းမွဳန္.ေရႊၾကည္လုံး
**************

ဒီေန.အိႏၵိယကမိတ္ေဆြတစ္ေယာက္ဆီကသင္ယူလာတာေလးပါ။အိႏၵိယလို
Dusherra လို.ေခၚၿပီး..ဘုရားသခင္ကိုပူေဇာ္ခ်ီးၿမွင့္ရေသာမုန္.လို.အဓိပၸာယ္
ရပါတယ္တဲ့...။ အလြန္လြယ္ကူၿပီး စားလို.ေကာင္းတာမို.ေ၀မွ်ေပးလိုက္ပါ
တယ္....။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား...

ေရႊၾကည္မွဳန္.(အေကာင္းစား).............၂၀၀ ဂရမ္
အုန္းမွဳန္.( အမွဳန္.ၿဖစ္ထားေသာ).........၃၀၀ ဂရမ္
သၾကားမွဳန္.( မွဳန္.ေအာင္ၾကိတ္).........၂၀၀ ဂရမ္
( ဒီသၾကားမွဳန္.မ်ိဳ.ကို Icing Sugar လို.ေခၚပါတယ္ )
ႏိူ.ဆီ............................................၁၂၀ ဂရမ္
ဖာလာမွဳန္. ...................................၁ ဇြန္း(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ဆား............................................ပါသည္ဆိုရုံ

ပထမဦးဆုံး..အုန္းသီးကိုအမွဳန္.ပုံစံရေအာင္ၿခစ္ၿပီး..ၿဖန္.ထားပါ။

မီးေအးေအးမွာ..ဒယ္ၿပားတစ္ခုကိုအပူေပးၿပီး..ေရႊၾကည္မွဳန္.ေတြကိုထည့္ကာ
သစ္သားေယာင္းမေလးနဲ.ေမႊကာေလွာ္ေပးပါ။

အနံ.ေမႊးလာၿပီဆို...အုန္းမွဳန္. ၄ ပုံ ၃  ပုံ ကိုလည္းထည့္ၿပီးေမႊေပးပါ။

သမသြားၿပီဆို...၅ မိနစ္ခန္.အေအးခံထားကာ..သၾကားမွဳန္.၊ ႏိူ.ဆီ ၄ ပုံ ၃ ပုံ
၊ဆား၊ ဖာလာမွဳန္.တို.ထည့္ကာ..သမသြားေအာင္နယ္ေပးပါ။

ထို.ေနာက္..ေဂါက္သီးလုံးအရြယ္မ်ားလုံးကာ..က်န္ရိွေသာ..ႏို.ဆီမွာလူးၿပီး
လက္က်န္အုန္းမွဳန္.မွာ ထပ္လူးကာ သာမန္ေရခဲေသတၱာအခန္းတြင္း(၅) နာရီခန္.ထားၿပီး..သုံးေဆာင္ႏိူင္ပါသည္..။

Mr. Gautam Chaudhri , thanks for your recipe..
အုန္းမွဳန္.ေရႊၾကည္လုံး
**************

ဒီေန.အိႏၵိယကမိတ္ေဆြတစ္ေယာက္ဆီကသင္ယူလာတာေလးပါ။အိႏၵိယလို
Dusherra လို.ေခၚၿပီး..ဘုရားသခင္ကိုပူေဇာ္ခ်ီးၿမွင့္ရေသာမုန္.လို.အဓိပၸာယ္
ရပါတယ္တဲ့...။ အလြန္လြယ္ကူၿပီး စားလို.ေကာင္းတာမို.ေ၀မွ်ေပးလိုက္ပါ
တယ္....။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား...

ေရႊၾကည္မွဳန္.(အေကာင္းစား).............၂၀၀ ဂရမ္
အုန္းမွဳန္.( အမွဳန္.ၿဖစ္ထားေသာ).........၃၀၀ ဂရမ္
သၾကားမွဳန္.( မွဳန္.ေအာင္ၾကိတ္).........၂၀၀ ဂရမ္
( ဒီသၾကားမွဳန္.မ်ိဳ.ကို Icing Sugar လို.ေခၚပါတယ္ )
ႏိူ.ဆီ............................................၁၂၀ ဂရမ္
ဖာလာမွဳန္. ...................................၁ ဇြန္း(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ဆား............................................ပါသည္ဆိုရုံ

ပထမဦးဆုံး..အုန္းသီးကိုအမွဳန္.ပုံစံရေအာင္ၿခစ္ၿပီး..ၿဖန္.ထားပါ။

မီးေအးေအးမွာ..ဒယ္ၿပားတစ္ခုကိုအပူေပးၿပီး..ေရႊၾကည္မွဳန္.ေတြကိုထည့္ကာ
သစ္သားေယာင္းမေလးနဲ.ေမႊကာေလွာ္ေပးပါ။

အနံ.ေမႊးလာၿပီဆို...အုန္းမွဳန္. ၄ ပုံ ၃ ပုံ ကိုလည္းထည့္ၿပီးေမႊေပးပါ။

သမသြားၿပီဆို...၅ မိနစ္ခန္.အေအးခံထားကာ..သၾကားမွဳန္.၊ ႏိူ.ဆီ ၄ ပုံ ၃ ပုံ
၊ဆား၊ ဖာလာမွဳန္.တို.ထည့္ကာ..သမသြားေအာင္နယ္ေပးပါ။

ထို.ေနာက္..ေဂါက္သီးလုံးအရြယ္မ်ားလုံးကာ..က်န္ရိွေသာ..ႏို.ဆီမွာလူးၿပီး
လက္က်န္အုန္းမွဳန္.မွာ ထပ္လူးကာ သာမန္ေရခဲေသတၱာအခန္းတြင္း(၅) နာရီခန္.ထားၿပီး..သုံးေဆာင္ႏိူင္ပါသည္..။

Mr. Gautam Chaudhri , thanks for your recipe..

No comments:

Post a Comment

http://www.myanmarcelebrity.com/http://singforyou.net/http://www.shwedream.com/



ေအးျမသာစည္ ရြာ မွ သင့္ကို အထူးပင္ ႀကိဳဆိုပါတယ္ ခင္ဗ်ာ
လာလည္သူအေပါင္း မဂၤလာအေပါင္းနဲ႔ ျပည့္စံု၍ ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ က်န္းမာ၊ ခ်မ္းသာက်ပါေစ=>=>=>=>