အုန္းမွဳန္.ေရႊၾကည္လုံး
**************
ဒီေန.အိႏၵိယကမိတ္ေဆြတစ္ေယာက္ဆီကသင္ယူလာတာေလးပါ။အိႏၵိယလို
Dusherra လို.ေခၚၿပီး..ဘုရားသခင္ကိုပူေဇာ္ခ်ီးၿမွင့္ရေသာမုန္.လို.အဓိပၸာယ္
ရပါတယ္တဲ့...။ အလြန္လြယ္ကူၿပီး စားလို.ေကာင္းတာမို.ေ၀မွ်ေပးလိုက္ပါ
တယ္....။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား...
ေရႊၾကည္မွဳန္.(အေကာင္းစား).............၂၀၀ ဂရမ္
အုန္းမွဳန္.( အမွဳန္.ၿဖစ္ထားေသာ).........၃၀၀ ဂရမ္
သၾကားမွဳန္.( မွဳန္.ေအာင္ၾကိတ္).........၂၀၀ ဂရမ္
( ဒီသၾကားမွဳန္.မ်ိဳ.ကို Icing Sugar လို.ေခၚပါတယ္ )
ႏိူ.ဆီ............................................၁၂၀ ဂရမ္
ဖာလာမွဳန္. ...................................၁ ဇြန္း(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ဆား............................................ပါသည္ဆိုရုံ
ပထမဦးဆုံး..အုန္းသီးကိုအမွဳန္.ပုံစံရေအာင္ၿခစ္ၿပီး..ၿဖန္.ထားပါ။
မီးေအးေအးမွာ..ဒယ္ၿပားတစ္ခုကိုအပူေပးၿပီး..ေရႊၾကည္မွဳန္.ေတြကိုထည့္ကာ
သစ္သားေယာင္းမေလးနဲ.ေမႊကာေလွာ္ေပးပါ။
အနံ.ေမႊးလာၿပီဆို...အုန္းမွဳန္. ၄ ပုံ ၃ ပုံ ကိုလည္းထည့္ၿပီးေမႊေပးပါ။
သမသြားၿပီဆို...၅ မိနစ္ခန္.အေအးခံထားကာ..သၾကားမွဳန္.၊ ႏိူ.ဆီ ၄ ပုံ ၃ ပုံ
၊ဆား၊ ဖာလာမွဳန္.တို.ထည့္ကာ..သမသြားေအာင္နယ္ေပးပါ။
ထို.ေနာက္..ေဂါက္သီးလုံးအရြယ္မ်ားလုံးကာ..က်န္ရိွေသာ..ႏို.ဆီမွာလူးၿပီး
လက္က်န္အုန္းမွဳန္.မွာ ထပ္လူးကာ သာမန္ေရခဲေသတၱာအခန္းတြင္း(၅) နာရီခန္.ထားၿပီး..သုံးေဆာင္ႏိူင္ပါသည္..။
Mr. Gautam Chaudhri , thanks for your recipe..
**************
ဒီေန.အိႏၵိယကမိတ္ေဆြတစ္ေယာက္ဆီကသင္ယူလာတာေလးပါ။အိႏၵိယလို
Dusherra လို.ေခၚၿပီး..ဘုရားသခင္ကိုပူေဇာ္ခ်ီးၿမွင့္ရေသာမုန္.လို.အဓိပၸာယ္
ရပါတယ္တဲ့...။ အလြန္လြယ္ကူၿပီး စားလို.ေကာင္းတာမို.ေ၀မွ်ေပးလိုက္ပါ
တယ္....။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား...
ေရႊၾကည္မွဳန္.(အေကာင္းစား).............၂၀၀ ဂရမ္
အုန္းမွဳန္.( အမွဳန္.ၿဖစ္ထားေသာ).........၃၀၀ ဂရမ္
သၾကားမွဳန္.( မွဳန္.ေအာင္ၾကိတ္).........၂၀၀ ဂရမ္
( ဒီသၾကားမွဳန္.မ်ိဳ.ကို Icing Sugar လို.ေခၚပါတယ္ )
ႏိူ.ဆီ............................................၁၂၀ ဂရမ္
ဖာလာမွဳန္. ...................................၁ ဇြန္း(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ဆား............................................ပါသည္ဆိုရုံ
ပထမဦးဆုံး..အုန္းသီးကိုအမွဳန္.ပုံစံရေအာင္ၿခစ္ၿပီး..ၿဖန္.ထားပါ။
မီးေအးေအးမွာ..ဒယ္ၿပားတစ္ခုကိုအပူေပးၿပီး..ေရႊၾကည္မွဳန္.ေတြကိုထည့္ကာ
သစ္သားေယာင္းမေလးနဲ.ေမႊကာေလွာ္ေပးပါ။
အနံ.ေမႊးလာၿပီဆို...အုန္းမွဳန္. ၄ ပုံ ၃ ပုံ ကိုလည္းထည့္ၿပီးေမႊေပးပါ။
သမသြားၿပီဆို...၅ မိနစ္ခန္.အေအးခံထားကာ..သၾကားမွဳန္.၊ ႏိူ.ဆီ ၄ ပုံ ၃ ပုံ
၊ဆား၊ ဖာလာမွဳန္.တို.ထည့္ကာ..သမသြားေအာင္နယ္ေပးပါ။
ထို.ေနာက္..ေဂါက္သီးလုံးအရြယ္မ်ားလုံးကာ..က်န္ရိွေသာ..ႏို.ဆီမွာလူးၿပီး
လက္က်န္အုန္းမွဳန္.မွာ ထပ္လူးကာ သာမန္ေရခဲေသတၱာအခန္းတြင္း(၅) နာရီခန္.ထားၿပီး..သုံးေဆာင္ႏိူင္ပါသည္..။
Mr. Gautam Chaudhri , thanks for your recipe..
No comments:
Post a Comment