ဒီရက္ပိုင္းမွာ အိမ္မွာေရာက္ေနတဲ့ ေမာင္တစ္၀မ္းကြဲေလးက
ငါးတို႔၊ ကဏန္းတို႔ အရမ္းႀကိဳက္ပါတယ္။ သူ႔အေဒၚ ကြၽန္မအေမ
ေဒၚခင္မ်ိဳးခ်စ္ (နာမည္အရင္းမဟုတ္ပါ ရြဲ႕ေရးတာပါ)ကလည္း
Internet ကေန ကြၽန္မဒီေလာက္ခ်က္ေကြၽးေနပါ ရဲ႕နဲ႔ မနက္ဆို
ဘာဟင္းခ်က္တာတုန္း ေမာင္ေလးႀကိဳက္တာခ်က္ရဲ႕လား ၊
ငါးဟင္းခ်က္ရဲ႕လား၊ ကဏန္းခ်က္ၿပီးၿပီလားနဲ႔ လာလည္တဲ့
ကေလးေတာင္ ကြၽန္မကို အားနာလာရတဲ့အထိပါပဲ။
အခု ဒီငါးဟင္းေလးက အိသက္မမႀကီးခ်က္တဲ့ပုံစံအတိ ုင္း ခ်က္တာပါ။
အရည္ေလးဆမ္းစားရတာကို အရမ္းႀကိဳက္ပါတယ္။ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေလးေပါ့။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
......................
• ငါးက်ည္း - ၁၅ ေကာင္
• ၾကက္သြန္နီ - ၁ လုံး
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ ႁမႊာ
• င႐ုတ္သီးခြဲျခမ္း - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
• မန္က်ည္းသီးႏွစ္ - စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း
• စပါးလင္ - ၁ ေခ်ာင္း
• ခ်င္း - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• မဆလာ - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
• နႏြင္း - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ၾကက္သားမႈန္႔ - စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း
• ဆား - အနည္းငယ္
• ငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• နံနံပင္
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
.....................
၁။ ငါးက်ည္းေလးမ်ားကို သန္႔စင္ၿပီး ခ်င္း၊ နႏြင္းတို႔နဲ႔ ၾကက္သားမႈန္႔
စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း၊ ဆားအနည္းငယ္ျဖင့္ နယ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္ေထာင္းမ်ားကို စပါးလင္၊ င႐ုတ္သီးျခမ္းမ်ားထည့္ကာ ဆီသတ္ပါ။
ၾကက္သားမႈန္႔ ၂ ဇြန္း၊ မဆလာထည့္ပါ။ အနံ႔ေမႊးလာပါလိမ့္မယ္။
ၾကက္သြန္ႏြမ္းရင္ ငါးမ်ားထည့္ကာ ခပ္ျဖည္းျဖည္း မေၾကေအာင္လုံးပါ။
၁ မိနစ္ခန္႔လုံးၿပီး မန္က်ည္းေရထည့္ပါ။
ငံျပာရည္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းထည့္ကာ အဖုံးခဏအုပ္ထားပါ။
၂။ ဆီျပန္ေရက်န္အေနမွာ ငါးေလးမ်ားႏူးလာၿပီဆိုရင္ နံနံပင္မ်ားထည့္ပါ။
မဆလာအနံ႔ သင္းသင္း ငါးက်ည္းဟင္းခ်ဥ္စပ္ေလးရပါၿ ပီ။
.......................... ........
Htet Family's Creation
.......................... ........
www.htetfamily.com
FOOD Magazine
ငါးတို႔၊ ကဏန္းတို႔ အရမ္းႀကိဳက္ပါတယ္။ သူ႔အေဒၚ ကြၽန္မအေမ
ေဒၚခင္မ်ိဳးခ်စ္ (နာမည္အရင္းမဟုတ္ပါ ရြဲ႕ေရးတာပါ)ကလည္း
Internet ကေန ကြၽန္မဒီေလာက္ခ်က္ေကြၽးေနပါ
ဘာဟင္းခ်က္တာတုန္း ေမာင္ေလးႀကိဳက္တာခ်က္ရဲ႕လား
ငါးဟင္းခ်က္ရဲ႕လား၊ ကဏန္းခ်က္ၿပီးၿပီလားနဲ႔ လာလည္တဲ့
ကေလးေတာင္ ကြၽန္မကို အားနာလာရတဲ့အထိပါပဲ။
အခု ဒီငါးဟင္းေလးက အိသက္မမႀကီးခ်က္တဲ့ပုံစံအတိ
အရည္ေလးဆမ္းစားရတာကို အရမ္းႀကိဳက္ပါတယ္။ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေလးေပါ့။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
......................
• ငါးက်ည္း - ၁၅ ေကာင္
• ၾကက္သြန္နီ - ၁ လုံး
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ ႁမႊာ
• င႐ုတ္သီးခြဲျခမ္း - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
• မန္က်ည္းသီးႏွစ္ - စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း
• စပါးလင္ - ၁ ေခ်ာင္း
• ခ်င္း - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• မဆလာ - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
• နႏြင္း - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ၾကက္သားမႈန္႔ - စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း
• ဆား - အနည္းငယ္
• ငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• နံနံပင္
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
.....................
၁။ ငါးက်ည္းေလးမ်ားကို သန္႔စင္ၿပီး ခ်င္း၊ နႏြင္းတို႔နဲ႔ ၾကက္သားမႈန္႔
စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း၊ ဆားအနည္းငယ္ျဖင့္ နယ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္ေထာင္းမ်ားကို စပါးလင္၊ င႐ုတ္သီးျခမ္းမ်ားထည့္ကာ ဆီသတ္ပါ။
ၾကက္သားမႈန္႔ ၂ ဇြန္း၊ မဆလာထည့္ပါ။ အနံ႔ေမႊးလာပါလိမ့္မယ္။
ၾကက္သြန္ႏြမ္းရင္ ငါးမ်ားထည့္ကာ ခပ္ျဖည္းျဖည္း မေၾကေအာင္လုံးပါ။
၁ မိနစ္ခန္႔လုံးၿပီး မန္က်ည္းေရထည့္ပါ။
ငံျပာရည္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းထည့္ကာ အဖုံးခဏအုပ္ထားပါ။
၂။ ဆီျပန္ေရက်န္အေနမွာ ငါးေလးမ်ားႏူးလာၿပီဆိုရင္ နံနံပင္မ်ားထည့္ပါ။
မဆလာအနံ႔ သင္းသင္း ငါးက်ည္းဟင္းခ်ဥ္စပ္ေလးရပါၿ
..........................
Htet Family's Creation
..........................
www.htetfamily.com
FOOD Magazine
Myanmar Online News
No comments:
Post a Comment