လာလည္သူအေပါင္း မဂၤလာအေပါင္းနဲ႔ ျပည့္စံု၍ ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ က်န္းမာ၊ ခ်မ္းသာက်ပါေစ မေကြးတိုင္း၊ နတ္ေမာက္ၿမဳိ႕နယ္၊ ေအးျမသာစည္ရြာမွ ႀကဳိဆိုပါတယ္ ခင္ဗ်ာ
http://www.burmeseclassic.mobi/dammaQA.php

Followers

ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္အုပ္ ၾကက္​သားအာလူးဆီျပန္


ၾကက္သားအာလူး ဆီျပန္ကို ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္အုပ္ျပီး ခ်က္ထားတာပါ အရသာအရမ္းေကာင္းလို႕ ခ်က္စားႏိူင္ေအာင္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္ရင္ပံုသား - 450g
  • အာလူး - အေနေတာ္ ၂လံုး
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ -၂မႊာ
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • ခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႕
  • င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ ( ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္ႏွင့္ ဟင္းဆီသတ္ရန္)
  • ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ - အခက္ႀကီးႀကီး ၃ခက္
  • ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္းႀကီး တဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ တံုးထားပါ
  2. အာလူးကို အခြံခြာျပီး အေနေတာ္တံုးကာ ေရေဆးထားပါ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
  4. ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ကို ေရေဆးထားပါ
  5. ၾကက္သားကို ဆား နႏြင္း အရသာမွဳန္႕တို႕ႏွင့္ နယ္ထားပါ
  6. ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
  7. ဆီပူလာတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
  8. ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ေထာင္းႏွင့္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို ထည့္ျပီးဆီသတ္ပါ
  9. ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ
  10. ၾကက္သားမ်ား မာလာတာနဲ႕ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ကို ေႁခြျပီးထည့္ေမႊပါ
  11. ေအာက္ေျခ မကပ္ေစရန္ႏွင့္ ၾကက္သားႏူးေစရန္ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ တည္ေပးပါ
  12. ပထမ တရည္ခမ္းတာနဲ႕ အာလူးကို ထည့္ျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ ထပ္ထည့္ကာ အဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ
  13. ဟင္းအိုး မကပ္ေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးျပီး ဆီျပန္ေအာင္တည္ကာ အရသာျမည္း၍ လိုသလိုျပင္ျပီး စားသံုးရန္ ျပင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment

http://www.myanmarcelebrity.com/http://singforyou.net/http://www.shwedream.com/



ေအးျမသာစည္ ရြာ မွ သင့္ကို အထူးပင္ ႀကိဳဆိုပါတယ္ ခင္ဗ်ာ
လာလည္သူအေပါင္း မဂၤလာအေပါင္းနဲ႔ ျပည့္စံု၍ ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ က်န္းမာ၊ ခ်မ္းသာက်ပါေစ=>=>=>=>