======================================
ၾကက္သြန္ျဖဴက က်န္းမာေရးကို အေထာက္အကူအျပဳဆုံး အစားအစာေတြထဲက
တစ္ခုျဖစ္တဲ့အတြက္ ေန႔စဥ္စားသုံးေပးသင့္ပါတယ္။ အသည္းေရာဂါကုိ သက္သာေစျပီး
ေသြးလႊတ္ေၾကာေတြကို သန္႔စင္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ အအးမိျခင္းနဲ႔
တုပ္ေကြးေရာဂါေတြကို သက္သာေပ်ာက္ကင္းေစပါတယ္။
အသက္ရွဴလမ္းေၾကာင္းေရာဂါေတြကုိအျမန္ဆုံး သက္သာေစတဲ့ အစားအစာ
တစ္ခုလည္းျဖစ္ပါတယ္။
အီဂ်စ္လူမ်ဳိးေတြက ၾကက္သြန္ျဖဴရဲ႔
အစြမ္းထက္လွတဲ့ ပိုးမႊားေတြကုိ ေသေစႏုိင္တဲ့ အာနိသင္နဲ႔
ေဆးဖက္ဝင္ဂုဏ္သတၱိေတြေၾကာင့္ ပိရမစ္ေတြတည္ေဆာက္တဲ့အခ်ိန္မွာ အစိမ္းအတုိင္း
ဝါးစားခဲ့ၾကပါတယ္။ ထိခုိက္ဒဏ္ရာေတြအတြက္ အေကာင္းဆုံး ပိုးသတ္ေဆး
တစ္မ်ဳိးျဖစ္သလုိ ကို္္ယ္ခံအားေကာင္းေစျပီး ေသြးသန္႔ေစတဲ့အတြက္
အကာအကြယ္အေနနဲ႔ ယုံယုံၾကည္ၾကည္နဲ႔ အသုံးျပဳခဲ့ၾကတာ ျဖစ္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴမွာ ေတြ႔ရတဲ့ အေကာင္းဆုံး ဓာတ္က အစိမ္းအတုိင္း
စားတဲ့အခ်ိန္မွာပဲ ရရွိႏုိင္ျပီး ခ်က္လိုက္တဲ့အခါမွာ ပ်က္စီးသြားပါတယ္။
ဒါေၾကာင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ခ်က္စားတာထက္ အစိမ္းစားတာက ေဆးဖက္ပိုဝင္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေခါင္းအုံးေအာက္ထားအိပ္ရင္ ပိုျပီး အိပ္ေပ်ာ္ႏုိင္ပါတယ္။
တခ်ဳိ႕လူေတြက ၾကက္သြန္ျဖဴကို အိတ္ထဲမွာ ေဆာင္ထားရင္ ကံေကာင္းတယ္လုိ႔
ယုံၾကည္ၾကပါတယ္။ ကမာၻတစ္ဝန္းမွာရွိတဲ့ လူအမ်ားစုက ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔
ဒယ္အုိးေတြ၊ ထမင္းအုိးေတြကုိ ပြတ္တုိက္ေပးရင္ အိုးထဲက မေကာင္းတဲ့
ဓာတ္ေတြေထြက္သြားျပီး ဟင္းသိုး၊ထမင္းသိုးတာေတြ မျဖစ္ႏုိင္ဘူးလို႔ဆိုပါတယ္။
============Trend Myanmar
No comments:
Post a Comment