photo credit.....googel search.
တနဂၤေႏြေရာက္ေတာ့မယ္ဆိုေတာ့...န ားရက္ရိွသူေတြ...သူငယ္ခ်င္းေတြန ဲ.
ေန.လည္ခင္းအပ်င္းေၿပလုပ္စားၾကည္ ့ၾကဖို.သေဘၤာသီးလက္သုပ္စုံတင္ေပ း
လိုက္ပါတယ္....။ၿပင္ဆင္ခ်ိန္ေလး ပဲအလုပ္အနည္းငယ္ရွဳပ္ေပမယ့္..ခက ္ခဲတဲ့
အရာေတြေတာ့လည္းမပာုတ္ပါဘူး....။
သေဘၤာသီးလက္သုပ္စုံ
***************
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
သေဘၤာသီးစိမ္းၾကီးၾကီး......... .......၁ လုံး( အခြံခြာၿပီးေရစိမ္ထားပါ)
ပဲၾကာဇံ....................... .........၅ က်ပ္သား
ဆန္ၾကာဇံ...................... .......၁၀ သား
ဂ်ဳံေခါက္ဆြဲ.................. .........၁ ထုပ္
ထမင္းနီ....................... ........အနည္းငယ္
အာလူး......................... ....... ၃၀ သား
ရွမ္းပဲပုပ္................... ............၅ ခ်ပ္
ပဲက်က္မွဳန္................... .........လိုအပ္သလို
ၾကက္သြန္နီ.................... .......၃ လုံး
ၾကက္သြန္ၿဖဴ................... ......၁၀ တက္
မန္က်ည္းမွည့္................. .......၅ က်ပ္သား
ေရစိမ္ထားေသာသေဘၤာသီးစိမ္းေတြကိ ု စိန္ခလုတ္(ၿခစ္) ၿဖင့္ၿခစ္ပါ။
ပဲၾကာဇံကိုေရေႏြးေဖ်ာၿပီး..အေအး ခံထားပါ။
ဂ်ဳံေခါက္ဆြဲကိုလည္းၿပဳတ္ၿပီးေရ ေအးေလာင္းအေအးခံထားပါ။
ဆန္ၾကာဇံၿပဳတ္မယ့္ေရေႏြးထဲကိုနႏ ြင္းမွဳန္.ေလးအနည္းငယ္ထည့္ၿပဳတ္ ၿပီး
အေအးခံထားပါ...။
ထမင္းၿဖဴလက္တစ္ဆုပ္ေလာက္ကို ငရုတ္ဆီအႏွစ္နဲ.လူးနယ္ထားးပါ
အာလူးေတြကိုလည္းၿပဳတ္၊ အေအးခံ၊ အခြံခြာၿပီး...ပါးပါးေလးေတြရေအာ င္
လွီးပါ။
မန္က်ည္းသီးမွည့္ေတြကိုလည္းေရေႏ ြးစိမ္ထားေပးပါ။
ရွမ္းပဲပုတ္ကိုမီးေအးေအးမွာကင္ၿ ပီး..အမွဳန္.ေထာင္းပါ။
ၾကက္သြန္နီ ၊ ၿဖဴ ကို နႏြင္းမွဳန္.အနည္းငယ္၊ အေရာင္တင္တို.နဲ.ဆီခ်က္
ခ်က္ထားပါ။
ဒါေတြအဆင္သင့္ၿဖစ္ၿပီဆိုရင္.... လက္သုပ္စုံနဲ.တြဲဖက္ဖို. ေရ ၂ လီတာေလာက္ကို အိုးတစ္လုံးၿဖင့္အပူေပးပါ..။ၾကက ္သြန္ၿဖဴ ၃တက္၊ ပုစြန္
ေၿခာက္အနည္းငယ္ႏွင့္ ငရုတ္ေကာင္းေစ့တို.ကိုေထာင္းၿပီ းထည့္ပါ။
ငါးငံၿပာရည္၊ ပာင္းခတ္မွဳန္.အနည္းငယ္တို.ႏွင္ ့အရသာသြင္းပါ..။
ပာင္းရည္ဆူၿပီဆိုရင္....ဗူးသီးတ စ္စိတ္ေလာက္ကိုပါးပါးလွီးထည့္ၿပ ီးမီးေလွ်ာ့
ခ်ထားပါ...။
(၃) ေယာက္စာ(သို.) (၅) ေယာက္စာပါ၀င္ပစၥည္းေတြကိုၿပင္ၿပ ီး..ပဲပုတ္ေထာင္း၊ ပဲက်က္မွဳန္.၊
အခ်ိဳမွဳန္.၊ ငါးငံၿပာရည္၊နီၿဖဴဆီခ်က္။မန္က်ည ္းမွည့္အရည္တို.ႏွင့္
ေရာနယ္ၿပီး..ပာင္းခါးပူပူေလးနဲ. တြဲဖက္သုံးေဆာင္ပါ...။
photo credit.....googel search.
တနဂၤေႏြေရာက္ေတာ့မယ္ဆိုေတာ့...န ားရက္ရိွသူေတြ...သူငယ္ခ်င္းေတြန ဲ.
ေန.လည္ခင္းအပ်င္းေၿပလုပ္စားၾကည္ ့ၾကဖို.သေဘၤာသီးလက္သုပ္စုံတင္ေပ း
လိုက္ပါတယ္....။ၿပင္ဆင္ခ်ိန္ေလး ပဲအလုပ္အနည္းငယ္ရွဳပ္ေပမယ့္..ခက ္ခဲတဲ့
အရာေတြေတာ့လည္းမပာုတ္ပါဘူး....။
သေဘၤာသီးလက္သုပ္စုံ
***************
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
သေဘၤာသီးစိမ္းၾကီးၾကီး......... .......၁ လုံး( အခြံခြာၿပီးေရစိမ္ထားပါ)
ပဲၾကာဇံ....................... .........၅ က်ပ္သား
ဆန္ၾကာဇံ...................... .......၁၀ သား
ဂ်ဳံေခါက္ဆြဲ.................. .........၁ ထုပ္
ထမင္းနီ....................... ........အနည္းငယ္
အာလူး......................... ....... ၃၀ သား
ရွမ္းပဲပုပ္................... ............၅ ခ်ပ္
ပဲက်က္မွဳန္................... .........လိုအပ္သလို
ၾကက္သြန္နီ.................... .......၃ လုံး
ၾကက္သြန္ၿဖဴ................... ......၁၀ တက္
မန္က်ည္းမွည့္................. .......၅ က်ပ္သား
ေရစိမ္ထားေသာသေဘၤာသီးစိမ္းေတြကိ ု စိန္ခလုတ္(ၿခစ္) ၿဖင့္ၿခစ္ပါ။
ပဲၾကာဇံကိုေရေႏြးေဖ်ာၿပီး..အေအး ခံထားပါ။
ဂ်ဳံေခါက္ဆြဲကိုလည္းၿပဳတ္ၿပီးေရ ေအးေလာင္းအေအးခံထားပါ။
ဆန္ၾကာဇံၿပဳတ္မယ့္ေရေႏြးထဲကိုနႏ ြင္းမွဳန္.ေလးအနည္းငယ္ထည့္ၿပဳတ္ ၿပီး
အေအးခံထားပါ...။
ထမင္းၿဖဴလက္တစ္ဆုပ္ေလာက္ကို ငရုတ္ဆီအႏွစ္နဲ.လူးနယ္ထားးပါ
အာလူးေတြကိုလည္းၿပဳတ္၊ အေအးခံ၊ အခြံခြာၿပီး...ပါးပါးေလးေတြရေအာ င္
လွီးပါ။
မန္က်ည္းသီးမွည့္ေတြကိုလည္းေရေႏ ြးစိမ္ထားေပးပါ။
ရွမ္းပဲပုတ္ကိုမီးေအးေအးမွာကင္ၿ ပီး..အမွဳန္.ေထာင္းပါ။
ၾကက္သြန္နီ ၊ ၿဖဴ ကို နႏြင္းမွဳန္.အနည္းငယ္၊ အေရာင္တင္တို.နဲ.ဆီခ်က္
ခ်က္ထားပါ။
ဒါေတြအဆင္သင့္ၿဖစ္ၿပီဆိုရင္.... လက္သုပ္စုံနဲ.တြဲဖက္ဖို. ေရ ၂ လီတာေလာက္ကို အိုးတစ္လုံးၿဖင့္အပူေပးပါ..။ၾကက ္သြန္ၿဖဴ ၃တက္၊ ပုစြန္
ေၿခာက္အနည္းငယ္ႏွင့္ ငရုတ္ေကာင္းေစ့တို.ကိုေထာင္းၿပီ းထည့္ပါ။
ငါးငံၿပာရည္၊ ပာင္းခတ္မွဳန္.အနည္းငယ္တို.ႏွင္ ့အရသာသြင္းပါ..။
ပာင္းရည္ဆူၿပီဆိုရင္....ဗူးသီးတ စ္စိတ္ေလာက္ကိုပါးပါးလွီးထည့္ၿပ ီးမီးေလွ်ာ့
ခ်ထားပါ...။
(၃) ေယာက္စာ(သို.) (၅) ေယာက္စာပါ၀င္ပစၥည္းေတြကိုၿပင္ၿပ ီး..ပဲပုတ္ေထာင္း၊ ပဲက်က္မွဳန္.၊
အခ်ိဳမွဳန္.၊ ငါးငံၿပာရည္၊နီၿဖဴဆီခ်က္။မန္က်ည ္းမွည့္အရည္တို.ႏွင့္
ေရာနယ္ၿပီး..ပာင္းခါးပူပူေလးနဲ. တြဲဖက္သုံးေဆာင္ပါ...။
ေန.လည္ခင္းအပ်င္းေၿပလုပ္စားၾကည္
လိုက္ပါတယ္....။ၿပင္ဆင္ခ်ိန္ေလး
အရာေတြေတာ့လည္းမပာုတ္ပါဘူး....။
သေဘၤာသီးလက္သုပ္စုံ
***************
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
သေဘၤာသီးစိမ္းၾကီးၾကီး.........
ပဲၾကာဇံ.......................
ဆန္ၾကာဇံ......................
ဂ်ဳံေခါက္ဆြဲ..................
ထမင္းနီ.......................
အာလူး.........................
ရွမ္းပဲပုပ္...................
ပဲက်က္မွဳန္...................
ၾကက္သြန္နီ....................
ၾကက္သြန္ၿဖဴ...................
မန္က်ည္းမွည့္.................
ေရစိမ္ထားေသာသေဘၤာသီးစိမ္းေတြကိ
ပဲၾကာဇံကိုေရေႏြးေဖ်ာၿပီး..အေအး
ဂ်ဳံေခါက္ဆြဲကိုလည္းၿပဳတ္ၿပီးေရ
ဆန္ၾကာဇံၿပဳတ္မယ့္ေရေႏြးထဲကိုနႏ
အေအးခံထားပါ...။
ထမင္းၿဖဴလက္တစ္ဆုပ္ေလာက္ကို ငရုတ္ဆီအႏွစ္နဲ.လူးနယ္ထားးပါ
အာလူးေတြကိုလည္းၿပဳတ္၊ အေအးခံ၊ အခြံခြာၿပီး...ပါးပါးေလးေတြရေအာ
လွီးပါ။
မန္က်ည္းသီးမွည့္ေတြကိုလည္းေရေႏ
ရွမ္းပဲပုတ္ကိုမီးေအးေအးမွာကင္ၿ
ၾကက္သြန္နီ ၊ ၿဖဴ ကို နႏြင္းမွဳန္.အနည္းငယ္၊ အေရာင္တင္တို.နဲ.ဆီခ်က္
ခ်က္ထားပါ။
ဒါေတြအဆင္သင့္ၿဖစ္ၿပီဆိုရင္....
ေၿခာက္အနည္းငယ္ႏွင့္ ငရုတ္ေကာင္းေစ့တို.ကိုေထာင္းၿပီ
ငါးငံၿပာရည္၊ ပာင္းခတ္မွဳန္.အနည္းငယ္တို.ႏွင္
ပာင္းရည္ဆူၿပီဆိုရင္....ဗူးသီးတ
ခ်ထားပါ...။
(၃) ေယာက္စာ(သို.) (၅) ေယာက္စာပါ၀င္ပစၥည္းေတြကိုၿပင္ၿပ
အခ်ိဳမွဳန္.၊ ငါးငံၿပာရည္၊နီၿဖဴဆီခ်က္။မန္က်ည
ေရာနယ္ၿပီး..ပာင္းခါးပူပူေလးနဲ.
No comments:
Post a Comment