၀က္သားကို ဆီၿပန္အႏွစ္ေတြနဲ.ခ်က္ရင္..တစ္ခါတေလ..လူၾကီးမ်ားေရာ..
ကေလးငယ္ေတြကပါ..မစားခ်င္ၾကပါဘူး..ဒီေတာ့..သူတို.အတြက္ဒီလိုေလး
စီစဥ္ေပးၾကည့္ၾကပါလား..။
၀က္သားၿပဳတ္ခ်က္
************
၀က္ေပါင္သား............၃၀ က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီ................၁ လုံး( ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး...............၄ လုံး(.........။....)
ၾကက္သြန္ၿဖဴ...............၃ တက္( ညွက္ေအာင္ေထာင္း)
ငရုတ္သီးစိမ္း...............၃ ေတာင့္ ( ၂ ၿခမ္းခြဲ )
နံနံပင္........................အနည္းငယ္
ခ်င္းေသးေသး.............၁ တက္
ဆား+ ပာင္းခတ္မွဳန္. ....သင့္ရုံ
၀က္သားေတြကို ေရေဆးၿပီး.. ၂လက္မအရြယ္ေလာက္တုံးပါ။ တုံးထားတဲ့
၀က္သားေတြကို ဆား၊ သၾကားအနည္းငယ္၊ ပာင္းခတ္မွဳန္.တို.နဲ့နယ္ၿပီး
ခ်င္းကို ဓါးၿပားရိုက္ကာ..ေရၿမဳပ္ရုံေလးထည့္ၿပီး..ေရခမ္းေအာင္ၿပဳတ္ပါ။
ထိုစဥ္အတြင္း..လိုအပ္သည္မ်ားကိုၿပင္ဆင္ပါ။
ေရခမ္းေအာင္ၿပဳတ္ထားတဲ့၀က္သားေတြကိုလည္း..မထူမပါးေလးလွီးေပးပါ
ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာ..ၾကက္သြန္နီကိုဆီသတ္ၿပီး..အနည္းငယ္ႏြမ္းလာလွ်င္
ၾကက္သြန္ၿဖဴထည့္ေပါင္းပါ။
နႏြင္းမွဳန္.အနည္းငယ္နဲ.အေရာင္တင္မွဳန္.ေလးလည္းထည့္ၿပီးဆီသတ္ပါ။
အတန္ငယ္ႏြမ္းသြားလွ်င္ေတာ့..ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြထည့္ေပါင္းၿပီး..ေရအနည္း
ငယ္၀ိုက္ထည့္ကာ..အဖုံးပိတ္ၿပီးခ်က္ပါ။
ဆား၊ ပာင္းခတ္မွဳန္.တို.နဲ.အရသာၿဖည့္စြက္ပါ။
(၁၀) မိနစ္ေလာက္ၾကာၿပီဆိုေရခမ္းၿပီး..ဆီၿပန္လာပါလိမ့္မယ္...ထိုအခ်ိန္မွ
ပါးပါးလွီးထားတဲ့၀က္သား၊ ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ေလးမ်ားထည့္ၿပီး..
(လိုအပ္ပါက ) ေရအနည္းငယ္ထပ္ၿဖည့္ၿပီး..ၿပန္ၿပီးဆီၿပန္လာေအာင္ခ်က္ပါ။
ေနာက္ဆုံးမွ..နံနံပင္ေလးမ်ားထည့္ေပါင္းပါ..။
ကေလးငယ္ေတြကပါ..မစားခ်င္ၾကပါဘူး..ဒီေတာ့..သူတို.အတြက္ဒီလိုေလး
စီစဥ္ေပးၾကည့္ၾကပါလား..။
၀က္သားၿပဳတ္ခ်က္
************
၀က္ေပါင္သား............၃၀ က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီ................၁ လုံး( ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး...............၄ လုံး(.........။....)
ၾကက္သြန္ၿဖဴ...............၃ တက္( ညွက္ေအာင္ေထာင္း)
ငရုတ္သီးစိမ္း...............၃ ေတာင့္ ( ၂ ၿခမ္းခြဲ )
နံနံပင္........................အနည္းငယ္
ခ်င္းေသးေသး.............၁ တက္
ဆား+ ပာင္းခတ္မွဳန္. ....သင့္ရုံ
၀က္သားေတြကို ေရေဆးၿပီး.. ၂လက္မအရြယ္ေလာက္တုံးပါ။ တုံးထားတဲ့
၀က္သားေတြကို ဆား၊ သၾကားအနည္းငယ္၊ ပာင္းခတ္မွဳန္.တို.နဲ့နယ္ၿပီး
ခ်င္းကို ဓါးၿပားရိုက္ကာ..ေရၿမဳပ္ရုံေလးထည့္ၿပီး..ေရခမ္းေအာင္ၿပဳတ္ပါ။
ထိုစဥ္အတြင္း..လိုအပ္သည္မ်ားကိုၿပင္ဆင္ပါ။
ေရခမ္းေအာင္ၿပဳတ္ထားတဲ့၀က္သားေတြကိုလည္း..မထူမပါးေလးလွီးေပးပါ
ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာ..ၾကက္သြန္နီကိုဆီသတ္ၿပီး..အနည္းငယ္ႏြမ္းလာလွ်င္
ၾကက္သြန္ၿဖဴထည့္ေပါင္းပါ။
နႏြင္းမွဳန္.အနည္းငယ္နဲ.အေရာင္တင္မွဳန္.ေလးလည္းထည့္ၿပီးဆီသတ္ပါ။
အတန္ငယ္ႏြမ္းသြားလွ်င္ေတာ့..ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြထည့္ေပါင္းၿပီး..ေရအနည္း
ငယ္၀ိုက္ထည့္ကာ..အဖုံးပိတ္ၿပီးခ်က္ပါ။
ဆား၊ ပာင္းခတ္မွဳန္.တို.နဲ.အရသာၿဖည့္စြက္ပါ။
(၁၀) မိနစ္ေလာက္ၾကာၿပီဆိုေရခမ္းၿပီး..ဆီၿပန္လာပါလိမ့္မယ္...ထိုအခ်ိန္မွ
ပါးပါးလွီးထားတဲ့၀က္သား၊ ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ေလးမ်ားထည့္ၿပီး..
(လိုအပ္ပါက ) ေရအနည္းငယ္ထပ္ၿဖည့္ၿပီး..ၿပန္ၿပီးဆီၿပန္လာေအာင္ခ်က္ပါ။
ေနာက္ဆုံးမွ..နံနံပင္ေလးမ်ားထည့္ေပါင္းပါ..။
No comments:
Post a Comment