လာလည္သူအေပါင္း မဂၤလာအေပါင္းနဲ႔ ျပည့္စံု၍ ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ က်န္းမာ၊ ခ်မ္းသာက်ပါေစ မေကြးတိုင္း၊ နတ္ေမာက္ၿမဳိ႕နယ္၊ ေအးျမသာစည္ရြာမွ ႀကဳိဆိုပါတယ္ ခင္ဗ်ာ
http://www.burmeseclassic.mobi/dammaQA.php

Followers

၀က္သားၿပဳတ္ခ်က္

၀က္သားကို ဆီၿပန္အႏွစ္ေတြနဲ.ခ်က္ရင္..တစ္ခါတေလ..လူၾကီးမ်ားေရာ..
ကေလးငယ္ေတြကပါ..မစားခ်င္ၾကပါဘူး..ဒီေတာ့..သူတို.အတြက္ဒီလိုေလး
စီစဥ္ေပးၾကည့္ၾကပါလား..။ 


၀က္သားၿပဳတ္ခ်က္
************

၀က္ေပါင္သား............၃၀ က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီ................၁ လုံး( ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး...............၄ လုံး(.........။....)
ၾကက္သြန္ၿဖဴ...............၃ တက္( ညွက္ေအာင္ေထာင္း)
ငရုတ္သီးစိမ္း...............၃ ေတာင့္ ( ၂ ၿခမ္းခြဲ )
နံနံပင္........................အနည္းငယ္
ခ်င္းေသးေသး.............၁ တက္
ဆား+ ပာင္းခတ္မွဳန္. ....သင့္ရုံ

၀က္သားေတြကို ေရေဆးၿပီး.. ၂လက္မအရြယ္ေလာက္တုံးပါ။ တုံးထားတဲ့
၀က္သားေတြကို ဆား၊ သၾကားအနည္းငယ္၊ ပာင္းခတ္မွဳန္.တို.နဲ့နယ္ၿပီး
ခ်င္းကို ဓါးၿပားရိုက္ကာ..ေရၿမဳပ္ရုံေလးထည့္ၿပီး..ေရခမ္းေအာင္ၿပဳတ္ပါ။

ထိုစဥ္အတြင္း..လိုအပ္သည္မ်ားကိုၿပင္ဆင္ပါ။

ေရခမ္းေအာင္ၿပဳတ္ထားတဲ့၀က္သားေတြကိုလည္း..မထူမပါးေလးလွီးေပးပါ

ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာ..ၾကက္သြန္နီကိုဆီသတ္ၿပီး..အနည္းငယ္ႏြမ္းလာလွ်င္
ၾကက္သြန္ၿဖဴထည့္ေပါင္းပါ။

နႏြင္းမွဳန္.အနည္းငယ္နဲ.အေရာင္တင္မွဳန္.ေလးလည္းထည့္ၿပီးဆီသတ္ပါ။

အတန္ငယ္ႏြမ္းသြားလွ်င္ေတာ့..ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြထည့္ေပါင္းၿပီး..ေရအနည္း
ငယ္၀ိုက္ထည့္ကာ..အဖုံးပိတ္ၿပီးခ်က္ပါ။

ဆား၊ ပာင္းခတ္မွဳန္.တို.နဲ.အရသာၿဖည့္စြက္ပါ။

(၁၀) မိနစ္ေလာက္ၾကာၿပီဆိုေရခမ္းၿပီး..ဆီၿပန္လာပါလိမ့္မယ္...ထိုအခ်ိန္မွ
ပါးပါးလွီးထားတဲ့၀က္သား၊ ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ေလးမ်ားထည့္ၿပီး..
(လိုအပ္ပါက ) ေရအနည္းငယ္ထပ္ၿဖည့္ၿပီး..ၿပန္ၿပီးဆီၿပန္လာေအာင္ခ်က္ပါ။

ေနာက္ဆုံးမွ..နံနံပင္ေလးမ်ားထည့္ေပါင္းပါ..။
၀က္သားကို ဆီၿပန္အႏွစ္ေတြနဲ.ခ်က္ရင္..တစ္ခါတေလ..လူၾကီးမ်ားေရာ..
ကေလးငယ္ေတြကပါ..မစားခ်င္ၾကပါဘူး..ဒီေတာ့..သူတို.အတြက္ဒီလိုေလး
စီစဥ္ေပးၾကည့္ၾကပါလား..။


၀က္သားၿပဳတ္ခ်က္
************

၀က္ေပါင္သား............၃၀ က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီ................၁ လုံး( ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး...............၄ လုံး(.........။....)
ၾကက္သြန္ၿဖဴ...............၃ တက္( ညွက္ေအာင္ေထာင္း)
ငရုတ္သီးစိမ္း...............၃ ေတာင့္ ( ၂ ၿခမ္းခြဲ )
နံနံပင္........................အနည္းငယ္
ခ်င္းေသးေသး.............၁ တက္
ဆား+ ပာင္းခတ္မွဳန္. ....သင့္ရုံ

၀က္သားေတြကို ေရေဆးၿပီး.. ၂လက္မအရြယ္ေလာက္တုံးပါ။ တုံးထားတဲ့
၀က္သားေတြကို ဆား၊ သၾကားအနည္းငယ္၊ ပာင္းခတ္မွဳန္.တို.နဲ့နယ္ၿပီး
ခ်င္းကို ဓါးၿပားရိုက္ကာ..ေရၿမဳပ္ရုံေလးထည့္ၿပီး..ေရခမ္းေအာင္ၿပဳတ္ပါ။

ထိုစဥ္အတြင္း..လိုအပ္သည္မ်ားကိုၿပင္ဆင္ပါ။

ေရခမ္းေအာင္ၿပဳတ္ထားတဲ့၀က္သားေတြကိုလည္း..မထူမပါးေလးလွီးေပးပါ

ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာ..ၾကက္သြန္နီကိုဆီသတ္ၿပီး..အနည္းငယ္ႏြမ္းလာလွ်င္
ၾကက္သြန္ၿဖဴထည့္ေပါင္းပါ။

နႏြင္းမွဳန္.အနည္းငယ္နဲ.အေရာင္တင္မွဳန္.ေလးလည္းထည့္ၿပီးဆီသတ္ပါ။

အတန္ငယ္ႏြမ္းသြားလွ်င္ေတာ့..ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြထည့္ေပါင္းၿပီး..ေရအနည္း
ငယ္၀ိုက္ထည့္ကာ..အဖုံးပိတ္ၿပီးခ်က္ပါ။

ဆား၊ ပာင္းခတ္မွဳန္.တို.နဲ.အရသာၿဖည့္စြက္ပါ။

(၁၀) မိနစ္ေလာက္ၾကာၿပီဆိုေရခမ္းၿပီး..ဆီၿပန္လာပါလိမ့္မယ္...ထိုအခ်ိန္မွ
ပါးပါးလွီးထားတဲ့၀က္သား၊ ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ေလးမ်ားထည့္ၿပီး..
(လိုအပ္ပါက ) ေရအနည္းငယ္ထပ္ၿဖည့္ၿပီး..ၿပန္ၿပီးဆီၿပန္လာေအာင္ခ်က္ပါ။

ေနာက္ဆုံးမွ..နံနံပင္ေလးမ်ားထည့္ေပါင္းပါ..။

No comments:

Post a Comment

http://www.myanmarcelebrity.com/http://singforyou.net/http://www.shwedream.com/



ေအးျမသာစည္ ရြာ မွ သင့္ကို အထူးပင္ ႀကိဳဆိုပါတယ္ ခင္ဗ်ာ
လာလည္သူအေပါင္း မဂၤလာအေပါင္းနဲ႔ ျပည့္စံု၍ ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ က်န္းမာ၊ ခ်မ္းသာက်ပါေစ=>=>=>=>