အညာစတုိင္ ပဲမႈန္႔ မ်ားမ်ားနဲ႔ ထမင္း အခ်ဳိသုပ္ ေလးပါ။ ထမင္းသုပ္ကုိ ပုဇြန္ထုပ္ ေၾကာ္ေလးနဲ႔ တြဲဖက္ ထားပါတယ္။ လုပ္ရ တာလည္း လြယ္ၿပီး အရသာ ရွိတာမုိ႔ ခုပဲ တူတူ လုပ္ၾကည့္ ရေအာင္…
ထမင္းသုပ္တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ခ်က္ျပီသား ထမင္း – ၃ေယာက္စာ
- ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း (ၾကက္သြန္နီ ၂လံုး ပါးပါးလွီးျပီ ဆီျဖင္႔ ေၾကာ္ပါ)
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၂လံုး (အေစ႔ထုတ္ျပီ ပါးပါးလွီးပါ)
- ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃မႊာ ႏွုတ္ႏွုတ္စဥ္းျပီ ဆီျဖင္႔ ေၾကာ္ပါ)
- ငရုတ္သီး ဆီခ်က္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း (ငရုတ္သီး အေ၇ာင္တင္မွုန္႔ကို ဆီေပးပါ)
- ပဲမွုန္႔ (အက်က္မွုန္႔) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း အေမာက္
- မက်ည္းရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ပုဇြန္ေျခာက္မွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ၾကက္သြန္နီ – ၁လံုး (ပါးပါးလွီးပါ)
- ေျမပဲ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္းခြဲ
- နံနံပင္ – အနည္းငယ္ (ပါးပါးလွီးပါ)
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
သုပ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ဇလံု တစ္ခု ထဲတြင္ ထမင္း (၃ ေယာက္စာ) ကို လက္ျဖင္႔ အသာဖြၿပီး ထည့္ထားပါ။
၂။ ထုိ႔ေနာက္ ေဇာက္ ပန္းကန္ထဲ ထမင္းသုပ္တြင္ က်န္ ပါ၀င္ ပစၥည္းမ်ား ျဖစ္ေသာ (ၾကက္သြန္နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ပဲမႈန္႔၊ ငရုတ္သီး ဆီခ်က္၊ မက်ည္းရည္၊ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔၊ နံနံပင္၊ ေျမပဲ၊ ဆီ (စားပြဲတင္ ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔) တုိ႔ျဖင္႔ သမေအာင္ ေရာႏုယ္ေပးပါ။
၃။ အရသာ အေနေတာ္လွ်င္ ထမင္းသုပ္ အေပၚမွ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္၊ နံနံပင္တုိ႔ကို ျဖဴးေပးပါ။
၄။ အညာ ထမင္းသုပ္ကို ပုဇြန္ထုပ္ေၾကာ္ႏွင္႔ အရသာ ရွိစြာ တြဲဖက္ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါၿပီ…
ပုဇြန္ထုပ္ ေၾကာ္နည္း
၁။ ပုဇြန္ထုပ္ ၄ေကာင္ကုိ (ေခ်းထုတ္၊ အျမီခ်န္၊ ေခါင္းခ်န္ အခြံခြာ) ေပးျပီ သန္႔စင္ထားပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ ပုဇြန္ထုပ္ကို ဆား (လက္ဖက္ရည္ ဇြန္း ၃ပံု ၁ပံု) ၾကက္သားမႈန္႔ (လက္ဖက္ရည္ ဇြန္း ၄ပံု ၁ပံု) ဆႏြင္းမႈန္႔ (လက္ဖက္ရည္ ဇြန္း ၃ပံု ၁ပံု) တုိ႔ျဖင့္ သမေအာင္ ေရာႏုယ္ပါ။
၃။ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ား ထည္႔ၿပီး ဆီပူလာလွ်င္ ပုဇြန္ထုပ္မ်ား ေရႊညိဳေရာင္ သန္းသည္ အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
၄။ အရသာ ရွိေသာ ပုဇြန္ထုပ္ေၾကာ္ မ်ား ရရွိပါၿပီ။
Wutyee Food House - မွ ကူးယူမွ်ေဝသည္။
http://www.wutyeefoodhouse.com/
No comments:
Post a Comment