ပုဂံအြန္လိုင္းမီဒီယာ
ကန္စြန္းဥ၏ ေကာင္းက်ိဳးႏွင့္ စားေသာက္ရန္ ျပင္ဆင္နည္း
============================== ==
ကန္စြန္းဥတြင္ ပ႐ိုတင္းမ်ား၊ အမွ်င္ဓါတ္မ်ား၊ ေသြးေၾကာေထာက္ ပံ့အာနိသင္
ရွိေသာ ဘီတာကယ္႐ို တင္း၊ ေသြးေပါင္ထိန္းေပးေသာ ပို တက္ဆီယမ္၊ ဓါတ္တိုးဆန္႔က်င္အာနိ သင္ရွိေသာ ဗိုက္တာမင္စီႏွင့္ ဗိုက္တာမင္အီးတို႔
ပါဝင္သည္။ ကန္စြန္းဥ သည္ အာလူးႏွင့္မ်ိဳးႏြယ္တူျဖစ္ေသာ္လ ည္း အာလူးႏွင့္
မတူသည္႕အခ်က္ မွာ ကန္းစြန္းဥေၾကာင့္ ေသြးတြင္း အခ်ိဳဓါတ္ျမင့္တက္ျခင္း မရွိေပ။ ကန္စြန္းဥခပ္ႀကီးႀကီးတစ္လံုးတြင ္ (၁၁၇) ကယ္လိုရီသာပါသည္။
ကန္စြန္းဥကိို ေရစင္ေအာင္ ေဆး၍ မိုက္က႐ိုေဝ့ဗ္မီးဖိုထဲတြင္ (၈)မိနစ္ခန္႔
အပူေပးထားပါ။ ထို႔ေနာက္ သံလြင္ဆီအနည္းငယ္ႏွင့္ နယ္ပါ။ ကန္စြန္းဥကို
အစိတ္မ်ားစိတ္ၿပီး အစိတ္တိုင္းကို သံလြင္ဆီနယ္၍ အပူခ်ိန္ ၄၅၀ ဒီဂရီတြင္
ထားပါ။ ထို႔ေနာက္သံလြင္ဆီေရာထားေသာ ကန္စြန္းဥအစိတ္မ်ားကို အရသာ
ျပည္႕ဝစြာ စားသံုးႏိုင္မည္ျဖစ္ပါသည္။
ကန္စြန္းဥအရသာရွိစြာစားသံုးႏိုင ္ရန္ ေနာက္တစ္နည္းမွာ ကန္စြန္းဥကို အစိတ္မ်ားစိတ္၍ သံလြင္ဆီသံုး ဇြန္းႏွင့္ေရာၿပီး စတီးဗန္းေပၚ၌ ႏူးလာသည္
အထိမိနစ္(၂၀) ခန္႔မီးဖုတ္ပါ။
၄င္းတို႔ထက္ ပို၍အ႐ိုးရွင္းဆံုးနည္းမွာ ကန္စြန္းဥကို ေရလံုျပဳတ္ၿပီး သံလြင္
ဆီႏွင့္ နယ္စားႏိုင္ပါသည္။
ေဇာ္ကို
Source:RD
Health Updates Journal
ကန္စြန္းဥ၏ ေကာင္းက်ိဳးႏွင့္ စားေသာက္ရန္ ျပင္ဆင္နည္း
============================== ==
ကန္စြန္းဥတြင္ ပ႐ိုတင္းမ်ား၊ အမွ်င္ဓါတ္မ်ား၊ ေသြးေၾကာေထာက္ ပံ့အာနိသင္
ရွိေသာ ဘီတာကယ္႐ို တင္း၊ ေသြးေပါင္ထိန္းေပးေသာ ပို တက္ဆီယမ္၊ ဓါတ္တိုးဆန္႔က်င္အာနိ သင္ရွိေသာ ဗိုက္တာမင္စီႏွင့္ ဗိုက္တာမင္အီးတို႔
ပါဝင္သည္။ ကန္စြန္းဥ သည္ အာလူးႏွင့္မ်ိဳးႏြယ္တူျဖစ္ေသာ္လ ည္း အာလူးႏွင့္
မတူသည္႕အခ်က္ မွာ ကန္းစြန္းဥေၾကာင့္ ေသြးတြင္း အခ်ိဳဓါတ္ျမင့္တက္ျခင္း မရွိေပ။ ကန္စြန္းဥခပ္ႀကီးႀကီးတစ္လံုးတြင ္ (၁၁၇) ကယ္လိုရီသာပါသည္။
ကန္စြန္းဥကိို ေရစင္ေအာင္ ေဆး၍ မိုက္က႐ိုေဝ့ဗ္မီးဖိုထဲတြင္ (၈)မိနစ္ခန္႔ အပူေပးထားပါ။ ထို႔ေနာက္ သံလြင္ဆီအနည္းငယ္ႏွင့္ နယ္ပါ။ ကန္စြန္းဥကို အစိတ္မ်ားစိတ္ၿပီး အစိတ္တိုင္းကို သံလြင္ဆီနယ္၍ အပူခ်ိန္ ၄၅၀ ဒီဂရီတြင္
ထားပါ။ ထို႔ေနာက္သံလြင္ဆီေရာထားေသာ ကန္စြန္းဥအစိတ္မ်ားကို အရသာ
ျပည္႕ဝစြာ စားသံုးႏိုင္မည္ျဖစ္ပါသည္။
ကန္စြန္းဥအရသာရွိစြာစားသံုးႏိုင ္ရန္ ေနာက္တစ္နည္းမွာ ကန္စြန္းဥကို အစိတ္မ်ားစိတ္၍ သံလြင္ဆီသံုး ဇြန္းႏွင့္ေရာၿပီး စတီးဗန္းေပၚ၌ ႏူးလာသည္
အထိမိနစ္(၂၀) ခန္႔မီးဖုတ္ပါ။
၄င္းတို႔ထက္ ပို၍အ႐ိုးရွင္းဆံုးနည္းမွာ ကန္စြန္းဥကို ေရလံုျပဳတ္ၿပီး သံလြင္
ဆီႏွင့္ နယ္စားႏိုင္ပါသည္။
ေဇာ္ကို
Source:RD
Health Updates Journal
==============================
ကန္စြန္းဥတြင္ ပ႐ိုတင္းမ်ား၊ အမွ်င္ဓါတ္မ်ား၊ ေသြးေၾကာေထာက္ ပံ့အာနိသင္
ရွိေသာ ဘီတာကယ္႐ို တင္း၊ ေသြးေပါင္ထိန္းေပးေသာ ပို တက္ဆီယမ္၊ ဓါတ္တိုးဆန္႔က်င္အာနိ သင္ရွိေသာ ဗိုက္တာမင္စီႏွင့္ ဗိုက္တာမင္အီးတို႔
ပါဝင္သည္။ ကန္စြန္းဥ သည္ အာလူးႏွင့္မ်ိဳးႏြယ္တူျဖစ္ေသာ္လ
မတူသည္႕အခ်က္ မွာ ကန္းစြန္းဥေၾကာင့္ ေသြးတြင္း အခ်ိဳဓါတ္ျမင့္တက္ျခင္း မရွိေပ။ ကန္စြန္းဥခပ္ႀကီးႀကီးတစ္လံုးတြင
ကန္စြန္းဥကိို ေရစင္ေအာင္ ေဆး၍ မိုက္က႐ိုေဝ့ဗ္မီးဖိုထဲတြင္ (၈)မိနစ္ခန္႔ အပူေပးထားပါ။ ထို႔ေနာက္ သံလြင္ဆီအနည္းငယ္ႏွင့္ နယ္ပါ။ ကန္စြန္းဥကို အစိတ္မ်ားစိတ္ၿပီး အစိတ္တိုင္းကို သံလြင္ဆီနယ္၍ အပူခ်ိန္ ၄၅၀ ဒီဂရီတြင္
ထားပါ။ ထို႔ေနာက္သံလြင္ဆီေရာထားေသာ ကန္စြန္းဥအစိတ္မ်ားကို အရသာ
ျပည္႕ဝစြာ စားသံုးႏိုင္မည္ျဖစ္ပါသည္။
ကန္စြန္းဥအရသာရွိစြာစားသံုးႏိုင
အထိမိနစ္(၂၀) ခန္႔မီးဖုတ္ပါ။
၄င္းတို႔ထက္ ပို၍အ႐ိုးရွင္းဆံုးနည္းမွာ ကန္စြန္းဥကို ေရလံုျပဳတ္ၿပီး သံလြင္
ဆီႏွင့္ နယ္စားႏိုင္ပါသည္။
ေဇာ္ကို
Source:RD
Health Updates Journal
No comments:
Post a Comment