လာလည္သူအေပါင္း မဂၤလာအေပါင္းနဲ႔ ျပည့္စံု၍ ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ က်န္းမာ၊ ခ်မ္းသာက်ပါေစ မေကြးတိုင္း၊ နတ္ေမာက္ၿမဳိ႕နယ္၊ ေအးျမသာစည္ရြာမွ ႀကဳိဆိုပါတယ္ ခင္ဗ်ာ
http://www.burmeseclassic.mobi/dammaQA.php

Followers

အပ်ိဳေဖာ္ ၀င္စ အရြယ္ မိန္းကေလးမ်ား ဖတ္ရန္







အာဟာရ ျပည့္လွ်င္ ေရာဂါစင္ ေပ်ာ္ရႊင္က်န္းမာ
စိတ္ခ်မ္းသာ ဆုိေသာ ေခါင္းစဥ္ ျဖင့္ အာဟာရ
ဖြံ႔ၿဖိဳးေရး ရက္ သတၱ ပတ္ ဟု က်န္းမာေရး ၀န္
ႀကီးဌာန ကမၻာ့ က်န္းမာေရး အဖြဲ႔ ကုလသမဂၢ
ကေလးမ်ား ရန္ပုံေငြအဖြဲ႔ သတၱဳ တြင္း ၀န္ႀကီး
ဌာနတုိ႔မွ ေၾကာ္ျငာခ်က္ အရ ကေလး သူငယ္
မ်ား အာဟာရ ျပည့္စြာ စားေသာက္ႏုိင္ေရး သိ
မွတ္ဖြယ္ရာ အျဖာျဖာကုိ ေရးသားၿပီးခဲ့ပါၿပီ။

ယခုအရြယ္ ေရာက္ၿပီးေသာ အမ်ဳိးသမီးမ်ား သံ
ဓာတ္ အားေဆး မွီ၀ဲပါဆုိေသာ အခ်က္ကုိ တင္
ျပေရးသားထားပါမည္။

ေဆးပညာရွင္မ်ားက ေမြးစမွ အသက္ ၁၂ ႏွစ္
အထိကုိ ကေလးအရြယ္၊ အသက္ ၁၂ ႏွစ္မွ ၁၅
^၁၆ ႏွစ္အထိ ကုိ ပ်ဳိေဖာ္၀င္စအရြယ္၊ အသက္
၁၂ႏွစ္မွ ၁၈-၁၉ ႏွစ္အထိကုိ ဆယ္ေက်ာ္သက္
အရြယ္၊ အသက္ ၂၀ မွ ၄၀ အထိ လူရြယ္၊ လူ
လတ္၊ အသက္ ၄၀ မွ ၆၀ အထိ လူႀကီး ပုိင္း၊
အသက္ ၆၀ ႏွစ္ေက်ာ္လွ်င္ လူအုိပုိင္းဟု ေယဘုယ် အား ျဖင့္ သတ္မွတ္ထားၾကပါသည္။

ယင္းသုိ႔အားျဖင့္ အရြယ္ေရာက္ၿပီးေသာ အမ်ဳိးသမီးမ်ား ဆုိရာတြင္ အသက္ ၁၂ ႏွစ္မွ ၁၅^၁၆ အထိ ပ်ဳိ
ေဖာ္၀င္စအရြယ္၊ အသက္ (၁၂) ႏွစ္မွ ၁၈ ^ ၁၉ ႏွစ္အထိ ဆယ္ေက်ာ္သက္အရြယ္တုိ႔ကုိ ဆုိလုိပါသည္။

လူတုိ႔၏ ခႏၶာကုိယ္ႀကီးထြားမႈတြင္ ကေလးငယ္ဘ၀၌ တစ္ႀကိမ္၊ ပ်ဳိေဖာ္၀င္စအရြယ္၌ တစ္ႀကိမ္ ႀကီးထြား
ႏႈန္း အျမန္ဆုံးျဖစ္ေလ သည္။ သုိ႔ျဖစ္၍ ဤ အရြယ္တြင္ အာဟာရ ျပည့္၀ေသာ အစား အစာ မ်ားကုိ မ်ား
မ်ား စားသုံး သင့္ေပသည္။ ထုိ႔အျပင္ ဤ အရြယ္ ပ်ဳိေဖာ္ ၀င္စအရြယ္တြင္ ေသြးသားေျပာင္းလဲခ်ိန္ ျဖစ္၍
ေသြးသားႏွင့္ ဆက္ႏြယ္ေနသည့္ သံဓာတ္ပါေသာ အစား အစာမ်ား၊ ႀကီးထြားႏႈန္းကုိ အေကာင္းဆုံး ျမႇင့္
တင္ေပးႏုိင္မည့္ ပ႐ုိတင္းဓာတ္ႏွင့္ အင္အားလုံေလာက္ေသာ အစားအစာ မ်ားကုိ စားသုံးသင့္ေပသည္။

အထူးသျဖင့္ ႏြားႏုိ႔၊ ပဲႏုိ႔၊ အသား၊ ငါး၊ ပဲ အမ်ဳိးမ်ဳိးတုိ႔မွာ ကယ္လုိရီႏွင့္ ပ႐ုိတင္း ၾကြယ္၀ေသာ အစာမ်ားျဖစ္
သျဖင့္ အထူးဦးစားေပး စားသုံးသင့္ေပသည္။

ဗီတာမင္ (ေအ) ဓာတ္သည္ မ်က္စိအျမင္အားကုိ ေကာင္းေစ႐ုံမွ် မက ခႏၶာကုိယ္ႀကီးထြားမႈ၊ ကုိယ္တြင္းခု
ခံမႈ စြမ္းအား စသည့္တုိ႔ႏွင့္ ဆက္ႏြယ္ေနေၾကာင္း သုေတသနျပဳခ်က္မ်ားစြာတုိ႔က ေထာက္ခံလ်က္ရွိၾက
ရာ ပ်ဳိေဖာ္၀င္စ အရြယ္ တြင္ ဗီတာမင္ (ေအ) ဓာတ္ ၾကြယ္၀ေသာ အ၀ါေရာင္ႏွင့္ အစိမ့္ရင့္ေရာင္ရွိ အသီး၊
ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ား (ဥပမာ သေဘၤာသီး၊ မုန္လာဥ၊ ကန္စြန္းရြက္၊ ေရႊဖရုံသီး) စသည္တုိ႔ကုိလည္း သင့္
တင့္စြာ စားသုံးေပးရေပမည္။ ထုိ႔အျပင္ ပ်ဳိေဖာ္၀င္စအရြယ္၌ အ႐ုိးႀကီးထြားမႈသည္ အလြန္အေရး ႀကီးလွ
ေပသည္။ အရုိးႀကီးထြား က်စ္လ်စ္ ပါမွ အရပ္ျမင့္လာႏုိင္ေပသည္။

ထုိ႔ေၾကာင့္ အရုိးႀကီးထြား က်စ္လ်စ္မႈကုိ အားေပသည့္ ထုံးဓာတ္ အလုံအေလာက္ပါ ေသာ အစားအစာ
မ်ား (ဥပမာ-စိမ္းလန္းေသာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ား)ကုိလည္း လုံေလာက္စြာမွီ၀ဲေပးသင့္ေပသည္။

ပ်ဳိေဖာ္၀င္စအခ်ိန္အရြယ္မွာ ေယာက္်ားကေလးျဖစ္က အရပ္ထြက္လာ၊ အသံၾသလာသည္။ မိန္းကေလး
ျဖစ္ ပါက တင္ကား၊ ရင္ထြား၊ ခါးေသး စသည္ျဖင့္ မိန္းမပုံသ႑ာန္ စç ရလာသည္။ ယင္းသုိ႔ ထင္ရွား
ေသာ ခႏၶာကုိယ္ဆုိင္ရာ ေျပာင္းလဲမႈမ်ား သာမက အျခားေသာ ေျပာင္းလဲမႈမ်ားလည္း ရွိၾကေပသည္။

ဥပမာ – လည္ပင္းရွိသုိင္းရြိဳက္အႀကိတ္သည္ အပ်ဳိေပါက္ကာလ၌ အနည္းငယ္ ပုိ၍ ႀကီးလာသည္။ ယင္း
သုိ႔ႀကီးလာသျဖင့္ သူက ထုတ္လုပ္ေသာ သုိင္းရြိဳက္ဟုိမုန္း ပုိမ်ားလာသျဖင့္ မိန္းကေလးဆုိလွ်င္ သြက္
လက္ ဖ်တ္လတ္ လာၾကသည္။ သုိ႔ရာတြင္ လႈပ္ရွား တက္ၾကြလြန္း၍ အခ်ဳိ႔ မိန္းကေလးမ်ား အစား အ
ေသာက္နည္းကာ အပ်ဳိေပါက္အရြယ္တြင္ ပိန္တတ္ေလသည္။ မ်ားေသာအားျဖင့္ ပ်ဳိေဖာ္၀င္စအရြယ္
မ်ားသည္ စားေကာင္း ေသာက္ေကာင္းအရြယ္မ်ား ျဖစ္ၾကသည္။ သုိ႔ေသာ္စားေကာင္း ခံတြင္းေတြ႔တုိင္း
စိတ္အလုိလုိက္၍ အစားအစာမ်ားကုိ မၾကာခဏ စားသုံးျခင္းမ်ဳိးကုိ ေရွာင္ရေပမည္။

သုိ႔မဟုတ္က အ၀လြန္ေရာဂါ ျဖစ္ႏုိင္ပါသည္။ သုေတသနပညာရွင္မ်ားက အ၀လြန္ေရာဂါရွင္မွာ ပ်ဳိေဖာ္၀င္
စမ်ားကုိ အမ်ားအျပားေတြ႕ရသည္ဟု ဆုိပါသည္။ အခ်ဳပ္အားျဖင့္ ပ်ဳိေဖာ္၀င္စ အရြယ္မ်ားတြင္ ကယ္လုိရီ
ႏွင့္ ပရုိတင္း ၾကြယ္၀ေသာ ႏြားႏုိ႔၊ ပဲအမ်ဳိးမ်ဳိး၊ အသား၊ ငါး၊ ၾကက္ဥ၊ သစ္သီး၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားကုိ မ
ျဖစ္မေနစားသုံးသင့္ပါသည္။ ထုိ႔ေၾကာင့္ ပ်ဳိေဖာ္၀င္စ အရြယ္မ်ားအတြက္ တစ္ေန႔တာ စားသုံးသင့္ေသာ အာဟာရ အစားအစာမ်ားကုိ တင္ျပလုိက္ပါသည္။

From : http://newmyanmarpyi.blogspot.com/2013/08/blog-post_15.html

No comments:

Post a Comment

http://www.myanmarcelebrity.com/http://singforyou.net/http://www.shwedream.com/



ေအးျမသာစည္ ရြာ မွ သင့္ကို အထူးပင္ ႀကိဳဆိုပါတယ္ ခင္ဗ်ာ
လာလည္သူအေပါင္း မဂၤလာအေပါင္းနဲ႔ ျပည့္စံု၍ ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ က်န္းမာ၊ ခ်မ္းသာက်ပါေစ=>=>=>=>