Sunday, August 11, 2013
ေဂၚဖီထုပ္၊ ပန္းေဂၚဖီနဲ႔ ဘ႐ုိကိုလီ (အစိမ္းေရာင္ ပန္းေဂၚဖီ) လုိမ်ဳိး Cruciferous အမ်ိဳးအစားဝင္ ဟင္းသီး ဟင္းရြက္ ေတြကို အနည္းဆံုး တစ္ပတ္တစ္ႀကိမ္ စားတာေၾကာင့္ ကင္ဆာျဖစ္ႏုိင္ ေျခကို ျဖ တ္ေတာက္ႏုိင္ ေၾကာင္းသုေတ သီေတြက ဆုိပါတယ္။
ယခင္ ေလ့လာမႈ အရလည္း ဘ႐ုိကုိလီ၊ ပန္းေဂၚဖီ၊ ေဂၚဖီထုပ္၊ ေဂၚဖီလံုး၊ ကန္စြန္းရြက္နဲ႔ မုန္လာဥ လုိမ်ိဳး Cruciferous အမ်ိဳးအစား ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြ စားတာေ ၾကာင့္ ကင္ဆာ ဆဲလ္ေတြကို သတ္ပစ္ႏုိင္ၿပီး ေဆးဝါး အသစ္ေတြ ထုတ္လုပ္ ႏုိင္မယ္လုိ႔ ေမွ်ာ္လင့္ ထားပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ ဘ႐ုိကုိလီမွာ ပါဝင္တဲ့ ဆာဖုိရက္ဖိန္းဟာ ဆီးက်ိတ္ ကင္ဆာ ဆဲလ္ေတြ ကို ဖ်က္ဆီး ပစ္ႏုိင္တယ္လုိ႔ ေတြ႕ရွိ ခဲ့ပါတယ္။ ယခု ေလ့လာမႈ အရ Cruciferous အမ်ိဳးအစား ဟင္းသီးဟင္း ရြက္ ကို အနည္းဆံုး တစ္ပတ္တစ္ႀကိမ္ စားသူေတြဟာ မစားသူေတြထက္ ခံတြင္း ကင္ ဆာျဖစ္ႏုိင္ေျခ ၁၇ ရာခုိင္ႏႈန္း၊ အစာမ်ိဳႁပြန္ ကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ ၂၈ ရာခုိင္ႏႈန္း၊ အူမႀကီးနဲ႔ သားျမတ္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ ၁၇ ရာခုိင္ႏႈန္းနဲ႔ ေက်ာက္ ကပ္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ ၃၂ ရာခုိင္ႏႈန္း ေလွ်ာ့ ခ်ႏုိင္ေၾကာင္း ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။
Good Health
ျမ၀တီ က်န္းမာေရး
No comments:
Post a Comment